2014. október 21., kedd

Teljes kiőrlésű tortilla recept


Sziasztok,
Ha szeretitek a tortillát,de szeretnétek rá egy egészségesebb alternatívát, akkor ajánlom Nektek ezt a receptet. Nálunk viszonylag sokszor készül el (kb. 2 hetente), és nagyon szeretjük.
Szoktunk bele tenni paradicsomkarikákat, jégsalátát, uborkát, néha lilahagymát, különböző fűszerezésű csirkemellet, és házi szószt, amit tejfölből, sóból, ici-pici citromléből és zúzott fokhagymából keverek ki, illetve Ádám szokott még bele tenni erőspaprikakrémet is.
Ezen kívül próbáltuk már mozzarellával (ez kevésbé jött be), fetával (ez nagyon finom), paprikával, és szűmos más dologgal. Bízzátok a fantáziátokra!
A tészta receptjét különböző, neten talált receptek kombinálásából kísérleteztem ki, és mi nagyon szeretjük.
 Mi kell hozzá? (6 db tortillához)
- 2 bögre (összesen 5dl) teljes kiőrlésű liszt. Ha kicsit lazítani szeretnétek a tésztát, tehettek hozzá másfajta lisztet is, illetve tisztán fehér lisztből is nagyn finom. Csak ugye sokkal kevésbé egészséges.
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 0,5 csésze meleg tej
- 0,25 csésze meleg víz
- 2 teáskanál olaj

Hogyan készül?
Minden hozzávalót összekeverünk, jó alaposan összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük a tésztát. Ez alatt előkészíthetjük a zöldségeket, húst, stb. Ezután 6 részre osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk, és serpenyőben zsiradék nélkül addig sütjük, amíg púposodni nem kezd a tészta, ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Fontos, hogy a készre sütött tésztát letakarva tároljuk, amíg minddel el nem készülünk. Ezután én csak kipakolom a zöldségeket, húst, öntetet az asztalra, és mindeki azt tesz bele magának, amit szeretne.
Ha maradt tortillánk, azt jól záródó dobozban eltehetjük. Semmi baja nem lesz, puha marad.

Jó étvágyat! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése