2014. augusztus 5., kedd

Bolognais "rakott" tészta

Sziasztok!
Ma ezt főztem, a rakott azért van idézőjelben, mert semm rétegezés nincs a dologban.
Ettől függetlenül szerintem finom, és tényleg nagyon egyszerű, szóval ha érdekel Titeket, milyen, főzzétek meg valamelyik nap :)
Mi kell hozzá?
(4 főre)
500 g penne tészta
500g darált hús
0,5 l paradicsomlé
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 3 gerezd fokhagyma (ízléstől függ)
bazsalikom
oregánó
bors
15-20 dkg sajt a szóráshoz

A hagymát egy kis olajon megpirítom, ha üveges, ráborítom a darált húst, és kicsit átsütöm (amíg fehér nem lesz). Rányomom a zúzottfokhagymát, jól összekeverem, majd ráöntöm a paradicsomlevet, jól elkeverem. A fűzereket hozzáadva még egy kis ideig főzöm - megvárom, míg bugyog :D
Amíg fő a szósz, félig megfőzöm a tésztát is. A félig főtt tésztát a szószhoz keverem, majd a keveréket beleöntöm egy tepsibe, hőálló tálba, bármibe. A tetejére reszelem a sajtot, és sütőben pirosra sütöm.
Ugye milyen egyszerű? :)

Jó étvágyat! 

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon jól néz ki !Én is mindig így csinálom,szerintem sokkal jobb,mint amikor a csupasz tésztára van rakva a húsis szósz :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, és biztos nagyon fini is volt :)

    VálaszTörlés